Ihokarvojen poisto

Auts! Voi sitä kutinaa! Ihokarvojen poisto on kiusallinen mutta esteettisesti jopa välttämätön viikottainen tai jopa päivittäinen toimenpide naisille, ja nykyään myös miehille! Ihokarvojen poistoon on olemassa monia konsteja. Osa näistä pitää karvat loitolla viikon verran ja jotkin jopa pysyvästi!

Ihokarvoja poistettaessa tulee ottaa huomioon se alue, josta karvat halutaan pois. Vaikka lähtökohtaisesti kaikki karvojen poistoon tepsivät keinot soveltuvat kaikkien alueiden karvanpoistoon, tulee erityisesti herkkien alueiden kuten genitaalialueiden karvojen poistoon kiinnittää erityistä huomiota.

Näillä laitteilla ihokarvat pois!

Ehdottomasti yleisin tapa poistaa ihokarvoja niin kainaloista, sääristä kuin intiimialueilta on höylääminen. Osa naisista ajaa karvat pois tavallisilla, miesten parranajoon suunnitelluilla höylillä, mutta onneksi valtaosa ostaa juuri naisten iholle sheivaamiseen soveltuvan höylän. Näitä ovat mm Gilleten Venus -sarja. Höylää valittaessa kannattaa suosia usean terän höyliä, jotta tulos olisi mahdollisimman sileä. Höylällä voi huoletta ajaa niin kainalot, sääret kuin bikinirajatkin. Tulos pysyy karvatyypistä riippuen sileänä muutamasta päivästä jopa kahteen viikkoon. Säännöllinen karvojen ajeleminen kiihdyttää karvojen kasvua ja tekee niistä vahvempia.
Kuinka välttää inhottavat näpyt ja ihottumat?
Tärkein on pitää huolta hyvästä hygieniasta ajon aikana. Terän tulisi olla puhdas sekä terävä. Tylsä, useita kymmeniä kertoja käytetty terä rikkoo ihon ja aiheuttaa inhottavia haavaumia. Hyvä keino on keittää terät kiehuvassa vedessä minuutin ajan ennen karvojen ajoa, jotta kaikki bakteerit kuolevat. Sheivaus kannattaa myös tehdä suihkussa lämpimän veden alla, jotta ihohuokoset avautuvat eivätkä karvat pääse kasvamaan sisäänpäin. Ihoa rauhoittavia ajovaahtoja kannattaa myös suosia. Ajon jälkeen iho kannattaa rasvata huolellisesti sekä välttää mekaanista hankausta aiheuttavia vaatteita.

Epilaattorit

Epilaattorit ovat kaikkien naisten kauhu! Toisin kuin mainoksissa sanotaan, epilointi sattuu mutta mitä nainen ei kauneutensa eteen näkisi vaivaa! Kipua voi lievittä hankkimalla epilaattorin, jossa on pakastimessa kylmennettävä lasta, joka asetetaan epilaattoriin. Koska epilaattori vetää karvan juurineen, antaa se jopa kuukauden kestävän tuloksen. Säännöllisen epiloinnin myötä myös karva muuttuu hennommaksi. Epilointi on tehokas tapa, mutta toimiakseen karvojen tulee antaa kasvaa noin puolen senttimetrin pituiseksi.

Ihokarvojen poisto vahalla

Tahdoitpa sitten brasilialaisen vahauksen tai sileät sääret, on karvojen poisto vahan avulla tehokas toimenpide. Kuten epiloinnissakin, tulee ennen vahausta karvan kasvaa noin puolen senttimetrin pituiseksi. Epiloinnin tavoin vaha on hyvin kivulias toimenpide. Karvat voi poistaa joko vahaliuskoissa, joita lämmitetään käsiä vasteen hinkkaamalla tai mikrossa lämmitettävällä vahalla, jota puisella lastalla sivellään iholle. Vaha ja liuskat nykäistään vastakarvaan jolloin se poistaa karvan juurineen. Tulos kestää jopa kuukauden.

Ihokarvojen poisto laserilla

Tehokkain ja ainoa pysyvän karvattomuuden antava toimenpide on laser. Laser vaikuttaa syvälle ihon sisään ja lopettaa karvojen kasvun. Toimenpide soveltuu parhaiten tummapigmenttisille karvoille. Vaikutus on huonompi, tai joudutaan uusimaan useita kertoja, mikäli karva on vaalea tai ihon pigmentti on tumma. Laseria ei voi käyttää voimakkaasti ruskettuneelle iholle. Hoidon jälkeen on myös hyvä välttää auringonottoa. Karvojen pigmentistä riippumatta hoito joudutaan uusimaan useamman kerran, jotta haluttu tulos saavutetaan. Kuitenkin jo ensimmäisellä kerralla alkavat tulokset näkyä. Toimenpide on kivuton ja turvallinen.

Smart3s

Smart3s on ihokarvojen kasvua ehkäisevä voide. Tuote on patentoitu ja se on ollut menestys maailmalla. Voidetta on tarkoitus käyttää kuuriluontoisesti 3-4 päivän ajan. Yksi pakkaus (75 ml, 69€) riittää yhteen kuuriin laajemmalle ihoalueelle (jalat) tai 2-3 pienemmälle (kainalot, bikiniraja).

Smart 3s Kylmävahaliuskat on helppo, nopea ja hellävarainen tapa poistaa epätoivottuja karvoja.

Vastaa