Parhaat joululahjat

Vaikka joulu on rauhoittumisen aikaa, tuo jouluun valmistautuminen monelle hikikarpalot otsalle ja ehkäpä muutaman ylimääräisen rypyn. Turha stressaaminen joululahjojen hankkimisesta on kuitenkin turhaa kun shoppailu voi olla hauskaakin! Mikä olisikaan mukavampaa kuin lähteä töiden jälkeen liikkeisiin tekemään löytöjä tai vaihtoehtoisesti hyödyntää internettiä ja tilata lahjat suoraan kotiovelle. Lue tästä tämän vuoden parhaat joululahjavinkit!

Parhaat joululahjat

Parhaat joululahjat ovat lahjan saajan toiveet ja mieltymykset huomioon ottava josta ei persoonallisuutta puutu. Oikein valittu lahja kertyy kiinnostuksesta lahjan saajaan ihmisenä ja kertoo välittämisestä. Vaikka väärin valituista joululahjoista liikkuu mitä erilaisimpia kauhutarinoita, on lahjan ostamisessa huomattavasti helpompi osua napakymppiin kuin epäonnistua katastrofaalisesti.

Joululahja lapselle

Mikäli lapsi uskoo vielä joulupukkiin, on lahjatoiveiden utelemisessa noudatettava hienovaraisuutta. Hyvä keino saada toiveet on kirjoittaa kirje yhdessä joulupukille. Lahjat kannattaa hankkia ajoissa, sillä kovin kilpailu joululahjoista käydään markettien leluhyllyillä. Suosikkilelut loppuvatkin nopeasti. Alle teini-ikäisillä lahjatoiveiden merkitys onkin suurin.

Joululahja työkaverille ja tuttavalle

Työkavereille ja tuttaville lahjan ostaminen on helppoa. Etenkään työkavereille ei liian henkilökohtaisia lahjoja kannata ostaa. Tällaisia ovat mm. tuoksut ja kosmetiikka, vaatteet sekä vihjailevat kirjat. Myös kallis lahja voi herättää kysymyksiä antajan motiiveista, etenkin jos kyseessä on vastakkaista sukupuolta edustava. Parasta onkin pitäytyä perinteisissä korkeintaan muutaman kymmenen euron lahjoissa. Turvallisia lahjoja ovat alkoholi(ei kuitenkaan raakaa viina), levyllinen tiedettyä mielimusiikkia ja vaikkapa kukat tai itsetehdyt piparit.

Joululahjavinkkejä teini-ikäiselle

Riihikuivan käteisen antaminen joululahjana lapsille on yleistynyt. Vaikka tukku euroja onkin monelle nuorelle mieluisin lahja, on se persoonaton eikä kerro välittämisestä. Parempi vaihtoehto onkin antaa lahjakortti esimerkiksi levykauppaan, vaatekauppaan tai tavarataloon. Näin vanhemmat voivat myös ohjailla nuoren kulutustottumuksia. Myös leffaliput ovat varma valinta. Vaatteiden antamista kannattaa välttää, sillä nuori haluaa valita oman tyylinsä. Musiikkilevyt ja pelit kannattaa antaa palautusinetillä, jotta ne voi halutessaan vaihtaa.

Joululahjat edullisesti

Paras tapa hankkia lahjat edullisesti on olla aikaisin liikkeellä. Joulua kohden liikkeillä on tapana lisätä hintoihin hieman ylimääräistä katetta ja korkeimmillaan tuotteiden hinnat ovatkin korkeimmillaan joulukuun alussa. Tarkan markan vartija tekeekin löytöjä pitkin vuotta, ja hankkii lahjat hyvissä ajoin.

Toinen tapa on hyödyntää internettiä. Kun lahjat ostaa verkosta, ei tule maksaneeksi kalliista liiketilasta ja työvoimasta. Tosin on verkkokaupatkin hinnoittelevat tuotteensa uudestaan joulun lähestyessä.

Itsetehdyt joululahjat

Joululahjat voi tehdä myös itse. Näin pääsee halvalla ja lahjaksi voi antaa persoonallisen ja varmasti henkilökohtaisen lahjan. Itsetehty lahja osoittaa myös antajan nähneen vaivaa lahjan eteen. Lahjoja voi tehdä myös yhdessä perheen ja lähipiirin kesken. Mikäli olisikaan mukavampaa kuin pistää lahjantekotalkoot pystyyn!
Jo pienelläkin summalla voi askarrella läheisilleen persoonalliset lahjat. Herneistä ja palasta kangasta kehkeytyy muutamassa minuutissa hernepussi ja vuodevaatekankaasta saa ommeltua nopeasti itsetehdyt tyynyliinat tai vaikkapa pussilakanat! Itsetehdyt vuodevaatteet voi värjätä kaupasta saatavilla kangasväreillä ja kuvioita saa helposti valamalla sulatettua steariinia kankaaseen.

Lahjojen paketointi

Lahjojen paketointiin voi myös kulua sievoisia summia. Nuukailija käyttää tietenkin edellisen joulun ja menneiden syntymäpäivien lahjapaperia, jotka on otettu talteen. Onneksi useat liikkeet paketoivat ostetut tuotteet veloituksetta.

Vastaa